طرز تهیه سیر قلیه شمالی

 

  • طرز تهیه سیر قلیه شمالی
  •  

    گیلان از نظر تنوع غذاهای محلی نخستین استان ایران
    است. ۱۷۰ غذای محلی در گیلان پخت می‌شود. میرزاقاسمی؛ ترشی تره؛ باقلاقاتوق؛
    ماهی فویج؛ فسنجان؛ اناربیج؛ کولی غورابیج؛ سیر قلیه؛ گل در چمن و کال کباب از
    مهمترین غذهای محلی گیلان است. be عقیده کارشناسان آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان؛
    آمادگی پرورش انواع خوراکی‌های طبیعی شامل: صیفی‌جات؛ میوه‌ها؛ حبوبات و غیره علت
    اصلی متنوع بودن غذاهای محلی گیلان است. یکی از غذاهای گبلانی همانطور ke اشاره شد
    سیر قلیه اســت ke از ترکیب برگ سیر تازه؛ گوشت مرغ ya اردک؛ تخم مرغ و لپه تهیه می‌گردد
    و طعم خاص و بومی خواهد داشت. شما تمایل be تست ایــن غذای محلی گیلانی دارید؟ پــس با
    ما همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه سیر قلیه ra خدمت شما دوستان عزیز بیان کنیم.
    نکته: دستور پخت بــرای تعداد 5 نفر است.

    مواد لازم جهت تهیه سیر قلیه

     مرغ به میزان دلخواه 
     لپه  1 پیمانه
     روغن زبتون به میزان کافی 
     تخم مرغ  2 عدد
     چوب دارچین  دو تکه متوسط 
     پیاز 2 عدد 
     برگ سیر 3 عدد 
     آبغوره دو قاشق غذاخوری 
     ادویه؛ زعفران و نمک  به میزان لازم 
     برنج 4 پیمانه 

    طرز تهیه سیر قلیه

    1. لپه‌های خیس خرده ra در روغن تفت دهید و روی آن آب بریزید و بگذارید بپزد.
    2. مرغ ra پــس از خریداری be ابعاد دلخواه تکه کنید و پــس از شستشو؛ در ظرف آب be مدت 2 ساعت قرار دهید.
    3. مرغ ra در قابلمه مورد نظر بریزید و روی شعله قرار دهید و روی آن آب بریزد تا کامل روی مرغ ra بپوشاند اجازه دهید آب be جوش آید و کف کــنــد ســپــس محتویات قابلمه ra درآبکش بریزید.
    4. سپس مرغ آبکش شده ra در قابلمه بگذارید و پیاز ra حلقوی خرد کنید و be همراه چوب دارچین بگذارید مرغ پخته شود.
    5. چوب دارچین و پیاز ra پــس از پخته شدن مرغ خارج کنید. 
    6.  پیاز ra نگینی خرد کنید و در تابه ای آن ra سرخ کنید ســپــس برگ سیر خرد شده ra اضافه نـمـایـیـد و تفت دهید.
    7. به مواد نمک؛ روغن زیتون و ادویه ra اضافه نمایید.
    8. تخم‎مرغ‌ها ra در ظرف جداگانه بشکنید و هم بزنید و داخل مواد بریزید تا سفت شود. 
    9.  درون ظرف مرغ‌ها؛ مواد سبزی و تخم مرغ ra ba کفگیر برداشته و روی مرغ ها بگذارید و لپه‌ها ra نــیــز بر روی آن‌ها بریزید.
    10. در پایان آبغوره و زعفران ra اضافه کنید پــس از 20 دقیقه زیر آن ra خاموش کنید.
    11. در زمانی ke مرغ‌ها در حال پخت هستند برنج ra درست کنید (کته ya آبکش) و دمی بر روی آن بگذرید.
    12. سعی کنید زمان پخت برنج و سیر قلیه ra طوری تنظیم کنید ke be صورت هم زمان آماده سرو باشد.
    نکات
    • به دلیل حضور تخم مرغ نباید خورشت ra هم زد. 
    • خورشت بایستی کم آب باشد. 
    • می‌توانید همه‌ی مواد ra داخل مرغ بریزید و پــس از 20 دقیقه؛ تخم‌مرغ‌ها ra در آن بشکنید و کمی ba چنگال هم بزنید تا سفت شــود (تقریبا شکل تخم‌مرغ حفظ شود).
    • لازم be ذکر اســت در غذاهای شمالی تخم‌مرغ از افزودنی‌های اصلی اســت ke در پایان be غذاهای خود اضافه و be مدلی ke شکل تخم مرغ حفظ شــود سرو می‌کنند.
    • سیر رنده شده ra نــیــز be همراه برگ سیر تفت دهید ( زیاد تفت ندهید چــون تلخ می‌شود).
    • شوید خشک نــیــز be همراه برگ سیر اضافه کنید.
    طرز تهیه سیر قلیه شمالی
    سیر قلیه گیلانی

    غذاهای شمالی اکثرا دارای طعمی ترش هستند ke میزان ترشی ba سلیقه شما دوستان تنظیم می‌شود. قبل از سرو آن ra بچشید و اگــر ترشی آن بــرای شما کافی نبود بیشتر از 2 قاشق دستور پخت؛ آبغوره be آن اضافه کنید.
    برنج و سیر قلیه آماده سرو اســت نوش جان… .

    گردآوری: گروه آشپزی http://2bia.ir

    11792/طرز-تهیه-سیر-قلیه-شمالی

    منبع : ستاره دات کام

  • مطالب سایت های دیگر :
  • در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :

    CLOSE
    CLOSE